Виборець ледве не виніс бюлетень із дільниці один бюлетень / фото УНІАН

У Херсоні поліція почала розслідування за фактом спроби винести бюлетень з приміщення виборчої дільниці.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Читайте такожЗеленський заявив, що найперше нова Рада має скасувати депутатську недоторканність

Відео дня

Зазначається, що до поліції звернувся спостерігач однієї з дільничних виборчих комісій, яка розташована на території Дніпровського району. Заявник повідомив, що ними був затриманий чоловік, який намагався винести виборчий бюлетень.

Наразі на місці працює слідчо-оперативна група Дніпровського відділення поліції.

Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч.1 ст. 158-1 Кримінального кодексу України (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз).

Як уточнили в Громадянській мережі ОПОРА, після голосування у кабінці виборець один з бюлетенів кинув у скриньку, а інший поклав до кишені й пішов у напрямку до виходу.

«Його зупинили члени ДВК, зробили зауваження. Громадянин пояснив це тим, що він не хоче голосувати за мажоритарників і не знає, що не можна забирати бюлетень із собою. В супроводі представника ДВК громадянин кинув бюлетень в урну», – зазначили в ОПОРІ.

Як повідомляв УНІАН, кандидат у народні депутати від Радикальної партії по 152-му виборчому округу (м. Рівне) Роман Стасюк опублікував на сторінці у Facebook фото виборчого бюлетеня з позначкою навпроти своєї кандидатури.