В  Україні 21 липня 2019 року проходять позачергові вибори до Верховної Ради. Більшість лідерів партій, що претендують на проходження до нового парламенту, вже проголосували.

Перший номер "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко вранці прийшов на дільницю під Києвом - у сільський будинок культури. Колишній регіонал пояснив - віддав свій голос за те, про що просили виборці по всій країні. Після голосування Бойко планує пограти у футбол, а потім попрямувати до виборчого штабу своєї партії.

Читайте такожРазумков анонсує «глобальні» коаліційні переговори після результатів виборів

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко голосувала в елітному Київському ліцеї. На дільницю вона прийшла разом з чоловіком Олександром, обидвоє були вдягнені в корпоративні білі тони. Причому дали Тимошенко на дільниці лише один бюлетень - за партії, адже на цих виборах вона змінювала місце голосування. Лідерка "Батьківщини" заявила, що готова до нових викликів, і закликала українців прийти на дільниці та проголосувати за власне майбутнє.

Трохи пізніше "підтягнулася" Юлія Тимошенко з чоловіком Олександром / Фото УНІАН

Також до обіду у Києві встиг проголосувати керівник партії "Слуга народу" Дмитро Разумков, який прибув на виборчу дільницю у Києві в гарному настрої, але без підтримки своєї родини. Бюлетень він роздивлявся недовго, також швидко він і проголосував. 

Дмитро Разумков під час голосування у Києві / Фото УНІАН

Перед тим, як кинути бюлетень у скриньку, кандидат сказав присутнім журналістам, що показувати в ньому свою "галочку" точно не буде. Саму виборчу кампанію Разумков вважає демократичною. Однак зауважив, що цього разу деякі політтехнологи аж надто креативили, щоб відтягнути голоси на користь співзвучних політсил. 

Лідер "Голосу" Святослав Вакарчук вперше прийшов на вибори як лідер власної політсили. Він прибув на дільницю у піднесеному настрої, виголошуючи про свої політичні прагнення як українською, так і англійською: "I voted for the future". Покинув дільницю Вакарчук за кермом шикарного позашляховика, однак без охорони, наостанок закликавши українців приходити голосувати.

Святослав Вакарчук прийшов на дільницю у доброму гуморі / Фото УНІАН

Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко традиційно прийшов на дільницю із усією родиною та групою підтримки у вишиванках. Бюлетень до скриньки вкидав зі словами "З Богом!" під оплески прихильників. З ким його політсила буде у Верховній Раді, він прокоментував так: "Я буду підтримувати всіх, хто підтримує рух країни і наш рух в Європейський союз та НАТО".

Петро Порошенко традиційно прийшов на вибори з усією родиною / Фото УНІАН

А ось лідер "Українскої стратегії Гройсмана" Володимир Гройсман голосував аж у Вінниці. Він прийшов на дільницю у джинсах та білих кросовках разом з дружиною Оленою.

Володимир Гройсман разом з дружиною Оленою голосував у Вінниці / Фото УНІАН

Як повідомляв УНІАН, також сьогодні вже встиг проголосувати президент України Володимир Зеленський. Він прийшов на дільницю разом з дружиною та розповів, кого бачить на посаді майбутнього прем’єр-міністра.