ЦВК / фото REUTERS

Центральна виборча комісія прийняла на опрацювання перший оригінальний паперовий протокол з "мокрою" печаткою про підсумки голосування на позачергових виборах до Верховної Ради України.

Як передає кореспондент УНІАН, ЦВК розпочала безперервне засідання, під час якого прийматиме оригінали протоколів ОВК.

Читайте такожУ Києві вже на 9 округах опрацьовано 100% протоколів - скрізь перемагають кандидати від "Слуги народу"

Першою протоколи з "мокрими" печатками про підсумки голосування у багатомандатному та одномандатному виборчих округах віддала на опрацювання ОВК округу № 45 (смт Очеретине, Донецька область).

Документи від ОВК прийняв член ЦВК Михайло Вербенський, засвідчивши його цілісність.

Згідно з протоколом про підсумки голосування у багатомандатному виборчому окрузі в межах ОВО № 45, до списку виборців включено 44,134 тис. осіб, участь у голосуванні взяли 15,383 тис. виборців, які найбільше голосів віддали за політичну партію "Опозиційна платформа - За життя" (49,37%). Друге місце за кількістю голосів посіла партія "Слуга народу" (17,25%), третє - "Опозиційний блок" (15,35%).

За даними протоколу про підсумки голосування в ОВО № 45, із 44,134 тис. осіб, внесених до списку виборців, участь у голосуванні взяли 12,947 тис. Найбільшу кількість голосів набрав кандидат від "Опозиційного блоку" Муса Магомедов (48,48%), друге місце посіла кандидат від "Опозиційної платформи - За життя" Анастасія Петренко (30,20%).

Наступними протоколи про підсумки голосування зачитают ОВК округів № 37 (Дніпропетровська область), № 51 (Донецька) та № 213 (м. Київ).

Згідно з прийнятими на опрацювання оригіналами протоколів від ОВК, найбільше голосів у окрузі № 37 (Дніпропетровська область) отримала партія "Слуга народу" та самовисуванець Дмитро Шпенов; № 51 (Донецька) - партія "Опозиційна платформа - За життя" та самовисуванець Олександр Ковальов; № 213 (м. Київ) - "Слуга народу" та кандидат від цієї ж партії Артем Дубнов.

У засіданні комісії оголошено перерву.

Перші протоколи з мокрими печатками привезли з ОВК №146 з Кременчука / фото ТСН.ua

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

23 липня повідомлялося, що Центральна виборча комісія опрацювала 92,18% протоколів. ВО "Батьківщина" потіснила "Європейську Солідарність" з третього місця у рейтингу партій, обійшовши свого конкурента на 0,2%.