Антон Яценко / chesno.org

Такий результат є не тільки феноменом цієї виборчої кампанії, але й відкриває можливості для нардепа стати великим гравцем на місцевих виборах.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише політолог, керівник центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, коментуючи закінчення ЦВК підрахунку голосів на парламентських виборах.

«Сьогодні на тлі рекордних для української політики результатів «Слуги народу» залишився в тіні іншої феноменальний і випадаючий з усіх трендів результат. Серед переможців на мажоритарних округах найвищий рівень підтримки отримав Антон Яценко. Йому вдалося це зробити на тлі того, що нікому не відомі «ноунейми» з президентської партії легко завалили мастодонтів української політики на кшталт Литвина або Ківалова. Та й з тих, хто пройшов по округах у 2014 році, дуже небагатьом вдалося в 2019 потрапити в Раду. Причому «пролетіли» і нардепи, які реально багато зробили для своїх округів», - пише політолог.

Відео дня

На думку експерта, сьогодні результат Антона Яценка на парламентських виборах пішов всупереч трендам.

«По суті, Яценко - живий контраргумент для тих, хто шукає просте універсальне пояснення підсумками виборів-2019. На тлі того, як усі кинулися масово голосувати за бренд, навіть не дивлячись на те хто під ним йде, у своєму окрузі Яценко отримав беззастережну перемогу. При цьому, варто зауважити, округ аж ніяк не бідний, подачками підтримку 50 000 людей не купиш. Построїти виборця сьогодні неможливо, навіть там, де ще вчора це робилося легко», - зазначив Золотарьов.

І додав, що такий результат відкриває для нардепа широкі політичні перспективи в майбутньому, в тому числі, для участі у місцевих виборах.

«Як правило, такий рівень підтримки захоплює і суміжні з округом території. А раз заговорили про «четвертий тур», то в Антона Володимировича хороші можливості зіграти на місцевих виборах як великий політичний гравець», - підкреслив Андрій Золотарьов.