Опитування "5 питань" проводять діти / Facebook, Ірина Геращенко

До проведення ініційованого президентом всенародного опитування на місцях залучають неповнолітніх.

Про це у соцмережах повідомляють журналісти, політики та активісти.

Читайте також"Зробите мені статистику": волонтер дозволив сім разів поспіль пройти опитування від Зеленського (відео)

Відео дня

Зокрема, нардеп Ірина Геращенко заявила, що на Рівненщині опитування проводила 14-річна дитина.

«Костопіль, Рівненська область. Дитині 14 років! Залучена до псевдоопитування Зеленського. Я публічно звертаюся до омбудсмена Людмили Денисової, дитячого омбудсмена Миколи Кулеби, негайно надати цьому правову оцінку. Зрозуміло, що діти пішли працювати зв 1000 гривень не від хорошого життя, не від «закінчення епохи бідності». Алк це ще огидніше, ніж передвиборча гречка пенсіонерам», - висловилась вона, оприлюднивши фото з місця подій.

Facebook

В коментарях користувачі показали й інші фото з підлітками, залученими до опитування.

Facebook

Про аналогічний випадок повідомила в Twitter журналіст Яна Супоровська. З її слів, на дільниці опитування проводили неповнолітні дівчата.

Twitter

«На нашій дільниці діти проводять опитування президента. Їм нема 18! Повідомила поліцію. Дівчата кажуть, їм у інстаграмі замовили… Дівчатам було по 16. Пакети [з бланками опитування] залишили, їх вмовили піти додому», - написала вона.

Одеський активіст Сергій Стерненко також повідомив у своєму Telegram про залучення дитини до опитування, оприлюднивши фото.

Telegram

Вибори в Україні

  • Українці сьогодні обирають депутатів обласних, районних, міських, селищних та сільських рад, а також міських, селищних та сільських голів, мерів міст.
  • Виборчі дільниці працюють 25 жовтня з 8:00 до 20:00.
  • Також сьогодні можна буде взяти участь у всенародному опитуванні за ініціативою президента. Учасникам запропоновано відповісти на 5 питань.