Спостреігачі розповіли про порушення на виборах / фото: УНІАН

На виборчих дільницях у Закарпатській, Одеській та Вінницькій областях людям видавали бюлетені без паспорта.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Читайте такожОпитування Зеленського та перші порушення: як в Україні проходять місцеві вибори 2020 (онлайн-трансляція)

Відео дня

Так, на дільниці №210603 у селі Мала Добронь Ужгородського району члени ДВК видали виборцю бюлетень для голосування без пред’явлення паспорта.

Як зазначає спостерігач ОПОРИ, члени дільничної виборчої комісії видали людині бюлетень без паспорта, після чого вона зайшла в кабінку для голосування. Однак після зауваження спостерігачки ОПОРИ, комісія припинила видавати виборцям бюлетені без паспортів.

В Одеській області на виборчій дільниці №510081 (село Андріяшівка Балтської громади), члени ДВК щонайменше двічі видали виборцям бюлетені без пред’явлення ними паспортів громадян України. Після цього виборці проголосували.

На Вінниччині на виборчій дільниці №050058, що знаходиться у селі Матейків Барського району, жінці видали бюлетень без пред’явлення паспорта. Члени комісії сказали, що більшість із них за те, щоб дозволити виборцю проголосувати.

Відповідно до частини 2 статті 8 Виборчого кодексу України, підставою для отримання виборчого бюлетеня на звичайних та спеціальних виборчих дільницях під час голосування на загальнодержавних виборах є паспорт громадянина України (у вигляді паспортної книжечки або картки), тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, нещодавно прийнятих до громадянства) та військовий квиток (для військовослужбовців строкової служби).

Місцеві вибори в Україні-2020

  • У неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори. Українці сьогодні обиратимуть депутатів обласних, районних, міських, селищних та сільських рад, а також міських, селищних та сільських голів, мерів міст.
  • Виборчі дільниці працюють 25 жовтня з 8:00 до 20:00.