Нинішні місцеві вибори в Україні пройшли за пропорційною системою з відкритими списками / фото УНІАН, Максим Поліщук

Офіс президента України наголошує, що вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей та тимчасово окупованому Криму відбудуться після їх повної деокупації, виведення всіх незаконних збройних формувань і сил держави-агресора та створення безпечних умов.

Про це йдеться в переданому агентству УНІАН коментарі ОП по завершенні голосування на місцевих виборах.

У президента заявили, що безпекова ситуація та професійна організація виборчої процедури дала змогу провести місцеві вибори в тих громадах на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей, де їх було можливо цілком безпечно організувати – згідно з висновками відповідних органів.

Відео дня

Читайте такожРезультати екзит-полів на місцевих виборах в Україні: оновлюється

Офіс президента звернувся до українців на тимчасово окупованій території: «Ми обов'язково повернемо конституційний порядок до всіх нині непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

В Офісі президента наголосили, що демократія і можливість у чесний і законний спосіб обирати собі владу є одним з найбільших досягнень людства.

«На частині нашої території станом на цей час неможливо провести справді демократичні вибори. Але після повної деокупації, відновлення цілком безпечних умов для життя та політичної роботи, після виведення з території України всіх незаконних збройних формувань і сил держави-агресора будуть проведені вибори й там, де їх і досі неможливо провести згідно з українським законодавством і міжнародними стандартами», - наголосили у Зеленського.

Місцеві вибори 2020

  • Сьогодні, 25 жовтня, в Україні пройшли місцеві вибори. Виборчі дільниці працювали з 8:00 до 20:00. Явка на виборах склала 35,94%, за даними громадянської мережі ОПОРА.
  • Нинішні місцеві вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. У Криму, Севастополі, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей голосування не організовувалося і не проводилося.
  • Як свідчать екзит-поли, за результатами виборів у Києва, Дніпрі, Харкові, Одесі і Львові перемагають діючі міські голови.