Брюссель. 23 вересня. УНІАН. Європарламент підтримує запровадження санкцій за заклики до тероризму, але вважає необхідним забезпечити свободу слова.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться у схваленій сьогодні депутатами доповіді Розлін ЛЕФРАНСУА (група соціалістичних партій, Франція).

“За” проголосували 600 депутатів, проти – 21, утрималися – 39.

Відео дня

У документі зазначається, що Європарламент, в цілому, підтримує пропозиції Єврокомісії щодо запровадження кримінальної відповідальності за заклики до тероризму, набір терористів та підготовку терористів.

Водночас, депутати наголосили, що публічні заклики до тероризму можуть каратися лише в тому випадку, коли вони дійсно є серйозною загрозою для здійснення терористичних актів, а не просто розмірковуванням на теми тероризму. Депутати наголосили, що право на свободу слова має, як і раніше, поважатися в країнах-членах ЄС, а тому, при запровадженні кримінальної відповідальності за заклики до тероризму країни-члени мають керуватися Європейською конвенцією прав людини та Хартією фундаментальних прав ЄС.