Брюссель. 11 січня. УНІАН. Єврокомісія взяла до уваги заяву України щодо транзиту газу, вважаючи, що вона не суперечить протоколу про моніторинг.

Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомили у прес-службі Єврокомісії.

“Комісія взяла до уваги заяву Україну, отриману сьогодні у другій половині дня, яка є зведенням фактичних підтверджень того, що входить до підписаного вчора ввечері протоколу про межі компетенції (моніторингової місії – УНІАН) і, в певних випадках, українською інтерпретацією того, що було узгоджено”, - зазначається в повідомленні Єврокомісії.

Відео дня

При цьому, на думку Єврокомісії, заява України не пропонує нічого додавати чи виключати з підписаного протоколу.

У Комісії кореспонденту УНІАН не уточнили зміст отриманої заяви, зазначивши лише, що заява була отримана безпосередньо від уряду України. До прес-служби уряду дотелефонуватися не вдалося.

Як повідомляв УНІАН, в ніч з 10 на 11 січня Україна підписала протокол про допуск експертів до національної газотранспортної системи. Водночас, прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО наголосила, що українська позиція продовжує будуватися на 5-ти основних пунктах: Україна припиняла транзиту газу до Європи; Україна не робила з 1 січня несанкціонований відбір газу; Україна не є боржником і розрахувалася з ВАТ «Газпром» за весь спожитий газ в повному обсязі; Україна була ініціатором запрошення європейських експертів; Україна була і залишається конструктивною стороною в переговорах з Росією з підписання угоди про постачання і транзит газу на 2009 рік.