Київ. 23 лютого. УНІАН. Румунія готова передати Україні методологічні програми щодо євроатлантичної інтеграції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Василь КИРИЛИЧ сьогодні на брифінгу.

За його словами, 16-17 лютого відбувся візит першого заступника міністра закордонних справ Володимира ХАНДОГІЯ до Румунії, де він провів консультації з першим заступником міністра закордонних справ Румунії.

Відео дня

Результатом цих консультацій є готовність Румунії надати зразки річних національних програм щодо інтеграції в НАТО, практичну та методологічну допомогу щодо підготовки української річної національної програми.

При цьому В.КИРИЛИЧ підкреслив, що національна річна програма має стати ключовим механізмом інтеграції України в НАТО. Він повідомив, що ця програма має бути готова до квітня.

Також, за словами В.КИРИЛИЧА, Румунія засвідчила готовність як на експертному, так і на найвищому рівні сприяти Україні в проведенні комплексу заходів щодо якнайшвидшої інтеграції України в Північноатлантичний альянс.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2008 року на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО Україні було запропоновано готуватися до вступу в Альянс через формат річних національних програм.