Київ. 19 червня. УНІАН. Уряд Польщі просить Кабінет Міністрів України зробити все можливе для того, щоб прискорити відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) великим польським компаніям, що працюють в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам віце-прем`єр-міністр Польщі Вальдемар ПАВЛЯК після завершення засідання міжурядової українсько-польської комісії з торговельно-економічної співпраці.

«Ми сподіваємося, що навіть в ці складні часи можна сприяти цим компаніям, щоб вони розвивалися і розвивали своє виробництво в Україні та свій експорт», – сказав В.ПАВЛЯК.

Відео дня

У свою чергу, віце-прем`єр-міністр України Григорій НЕМИРЯ повідомив, що уряд розгляне додаткові можливості відшкодування ПДВ компаніям, для яких це питання найбільш актуальне, зокрема, компаніям Barlinek і Cersanit. Г.НЕМИРЯ зазначив, що проблеми з відшкодуванням ПДВ загострилися через світову фінансово-економічну кризу.

Водночас, сторони не уточнили, про який обсяг відшкодування ПДВ йдеться.

Як повідомляв УНІАН, у березні посол Польщі в Україні Яцек КЛЮЧКОВСЬКИЙ заявив, що Державна податкова адміністрація України має борг перед польськими компаніями з відшкодування ПДВ в розмірі близько 20 млн. доларів, причому 10 млн. доларів з цієї суми – прострочена заборгованість.

Я.КЛЮЧКОВСЬКИЙ назвав невідшкодування ПДВ «найбільшою проблемою» підприємців з Польщі.