Брюссель. 24 вересня. УНІАН. Європейська комісія заявила про готовність розглянути питання про можливість запровадження заборони на імпорт китайської продукції, що була виготовлена в трудових таборах.

Як повідомляє AFP, у відповідь на тиск депутатів Європарламенту, комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефан ФЮЛЄ заявив, що Комісія готова оцінити ефективність відповідного закону, прийнятого в США, і спрямованого на попередження такого імпорту.

«Система лаогай (трудових таборів Китаю - УНІАН) – повністю не відповідає всесвітньо схваленій концепції прав людини, а також амбіціям Китаю стати сучасним і розвиненим суспільством», - заявив комісар ЄС.

Відео дня

За словами С.ФЮЛЄ, ЄС вже неодноразово піднімав це питання перед китайською владою. При цьому комісар додав, що ЄС надає перевагу підходу «позитивних зобов`язань», ніж підходу запровадження заборони на імпорт.

«Разом з тим, ми повинні визнати, що є межі для застосування такого підходу, який, з моменту початку його застосування, не привів до будь-яких помітних змін в політиці Китаю щодо лаойгай», - заявив С.ФЮЛЄ.

У США на сьогодні заборонений імпорт товарів компаній, які підозрюються у використанні праці ув`язнених у трудових таборах Китаю.

При цьому, європейський комісар зазначив, що дуже складно точно встановити чи вироблялися товари, які імпортуються до ЄС, і які з них в трудових таборах.