Київ. 19 жовтня. УНІАН. Міністр закордонних справ України Костянтин ГРИЩЕНКО 25-26 жовтня перебуватиме з робочим візитом в Брюсселі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу речник МЗС України Олександр ДИКУСАРОВ, в ході візиту буде проведена традиційна щорічна зустріч Україна – ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Делегацію ЄС очолить Високий представник Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики, віце-президент Європейської комісії Кетрін ЕШТОН.

Відео дня

Зустріч буде присвячена обговоренню питань внутрішнього розвитку України та ЄС, приоритетних напрямів співробітництва між Україною та ЄС, а також регіональних та міжнародних питань. К.ГРИЩЕНКО також зустрінеться з Комісарами ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Стефаном ФЮЛЄ та з питань внутрішніх справ Сесілією МАЛЬСТРЬОМ. В ході цих зустрічей особлива увага буде приділена питанням переговорів щодо укладення угоди про асоціацію та безвізовий діалог Україна-ЄС.

Крім того, К.ГРИЩЕНКО зустрінеться з представниками ключових політичних сил Європейського парламенту і обговорить питання внутрішньополітичного розвитку України, зокрема хід підготовки до місцевих виборів в Україні. Під час перебування в Брюсселі К.ГРИЩЕНКО візьме участь у публічному заході, організованому Центром європейських політичних досліджень та фондом Дж.Маршалла. У своїй промові міністр окреслить пріоритети зовнішньої політики України. Під час зустрічі зі своїм бельгійським колегою Стівеном ВАНАКЕРЕ К.ГРИЩЕНКО обговорить перспективи двостороннього українсько-бельгійського співробітництва.