Брюссель. 20 жовтня. УНІАН. Депутат Європарламенту Мікаель ГАЛЕР (група народних партій, Німеччина) заявляє, що Україна сьогодні застосовує китайський підхід розвитку.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку він висловив, виступаючи на сесії Європарламенту в Страсбурзі під час обговорення ситуації в Україні.

“Ми маємо говорити про те, що маючи позитивні новини з області промисловості, ми бачимо авторитарний режим, і це більше схоже на китайський підхід, ніж на західний підхід”, - сказав депутат.

Відео дня

Він також висловив стурбованість зростанням ролі СБУ в політичному житті України, зазначивши при цьому, що в Україні помітний цілий ряд “дежа-вю” у питаннях згортання свободи слова, арештів та обшуків у представників громадянського суспільства, вилучення комп’ютерів з інформацією.

При цьому депутат окремо звернув увагу на роль у цих процесах голови СБУ Валерія ХОРОШКОВСЬКОГО, який  також, за його словами, є медіа-магнатом і членом Вищої ради юстиції, що призначає суддів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Європарламенті відбулися дебати щодо ситуації в Україні. Завтра, 21 жовтня, Європарламент планує визначитися щодо проекту резолюції по Україні.