Брюссель. 20 жовтня. УНІАН. Депутат Європарламенту Адріан СЕВЕРІН (група Прогресивного Альянсу соціалістів та демократів, Румунія) пропонує дати новому українському уряду час на дії, і не судити його наперед.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні, виступаючи на сесії Європарламенту в Страсбурзі під час обговорення ситуації в Україні.

“Україна – це країна, яка зустрічає багато викликів. Новий уряд було обрано на чесних і вільних виборах, визнаних всіма нами. І я вважаю, що зараз – час надати цьому уряду зробити свій внесок і не засуджувати його наперед з перших хвилин його мандату щодо його досягнень чи недосягнень”, - сказав депутат.

Відео дня

Він зазначив, що на його думку, реальна проблема дебатів в Європарламенту полягає в тому, що ряд депутатів дуже швидко поділив українських політиків на прозахідних та просхідних.

“І тепер ми маємо проблему, з того часу, як прозахідні не при владі, визнати здатність так званих просхідних зробити свій внесок і допомогти країні у просуванні її європейських очікувань”, - сказав А.СЕВЕРІН.

Він також висловив переконання в тому, що депутати Європарламенту мали б усвідомити, що реальними прозахідними політиками України будуть про українські політики, “які зможуть принести верховенство права, демократії та європейську модернізацію в їх країну”.

Депутат також запропонував відкласти схвалення резолюції по Україні, заплановане на четвер, 21 жовтня.

“Оскільки країна стоїть перед виборами, перед переговорами з нами, ми не мали б ухвалювати резолюцію всередині політичного процесу та перед тим, як ми матимемо факти, з яких ми могли б зробити висновки”, - сказав А.СЕВЕРІН.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Європарламенті відбулися дебати щодо ситуації в Україні. Завтра, 21 жовтня, Європарламент планує визначитися щодо проекту резолюції по Україні.