Київ. 21 жовтня. УНІАН. Український спецпідрозділ за кілька місяців долучиться до практичного виконання завдань антипіратської операції ЄС «Аталанта».

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні начальник Генерального штабу Збройних сил України, генерал-полковник Григорій ПЕДЧЕНКО на спільній прес-конференції з главою Військового комітету Європейського Союзу, генералом Хаканом СИРЕНОМ.

Військові керівники повідомили, що питання участі України в операції з протидії піратству «Аталанта» обговорювалася під час переговорів.

Відео дня

Г.ПЕДЧЕНКО нагадав, що Україна активно підтримує операцію і на сьогодні результати у цьому питанні є позитивними.

Начальник Генштабу ЗСУ також повідомив, що буквально за декілька днів офіцер Військово-Морських сил ЗСУ відбуде для подальшої роботи до штабу операції, який дислокується в Англії.

«Це перший крок, де буде наш представник, і Україна вже практично входитиме до складу держав, які разом з ЄС беруть участь в операції «Аталанта»», - зазначив Г.ПЕДЧЕНКО, наголосивши, що українська сторона буде нарощувати зусилля у цьому напрямку.

«Ми думаємо, що вже через декілька місяців ми вийдемо на більш розширене представництво військової компоненти в цій операції. Тобто, розглядається участь спеціального загону від СБУ і ЗСУ у кількості до 30 осіб», - повідомив начальник Генштабу ЗСУ.

В свою чергу Х.СИРЕН уточнив, що представники українського спец підрозділу братимуть практичну участь в операції «Аталанта» безпосередньо на кораблях.