Страсбург. 18 січня. УНІАН. Єврокомісія готова до нових процедур про порушення законодавства ЄС проти Угорщини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні під час дебатів в Європарламенті Президент Єврокомісії Жозе Мануел БАРРОЗУ.

“У випадку виявлення нових порушень, Комісія не сумніватиметься у схваленні нових дій”, - сказав він.

Відео дня

Разом з тим, Президент Єврокомісії зазначив, що отримав сьогодні листа від угорського прем’р-міністра Віктора ОРБАНА, в якому той повідомив про готовність змінити законодавство в питаннях, що викликали стурбованість юридичних експертів Єврокомісії, найближчими днями.

“Я закликаю застосувати демократичні принципи не лише в нормах, але й на практиці”, - додав Ж.М.БАРРОЗУ, звертаючи увагу на питання свободи і демократії в Угорщині в цілому, в тому числі, стану зі свободою засобів масової інформації.

Він повідомив, що віце-президент Єврокомісії, відповідальна за питання юстиції, фундаментальних прав та громадянства, Вівіан РЕДІНГ направила В.ОРБАНУ ще одного листа, в якому, зокрема, висловила стурбованість ситуацією зі свободою ЗМІ в країні.

Як повідомляв УНІАН, 17 січня Єврокомісія розпочала процедуру про порушення законодавства ЄС проти Угорщини. Зауваження Комісії стосуються положень нових законів, схвалених парламентом Угорщини у грудні минулого року, щодо забезпечення незалежності центрального банку, органу влади із захисту персональних даних, а також щодо пенсійного віку суддів. Крім того, Комісія направила запит з проханням надати більш розширену інформацію щодо незалежності судової системи країни. Процедура про порушення законодавства проводитиметься за скороченими термінами.

Сьогодні в Європарламенті відбулись дебати щодо стану демократії в Угорщині.