Київ. 28 січня. УНІАН. Депутат Європарламенту Ребека Хармс (група «зелених», Німеччина) стурбована погіршенням стану здоров`я колишнього прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко.
Про це вона заявила в коментарі проекту «ЄС-плюс».
«Я дуже стурбована погіршенням стану здоров`я пані Тимошенко. Зараз іноземні фахівці, наприклад з клініки «Шаріте», повинні знову відвідати пані Тимошенко у в`язниці з тим, щоб одержати незалежну інформацію про її стан», - заявила депутат.
Вона також висловила переконання у тому, що представники Європарламенту Олександр Квасневський і Пет Кокс повинні продовжити відстежувати ситуацію Ю.Тимошенко дуже уважно.
«Коли я сама відвідала Ю.Тимошенко у в`язниці, я змогла оцінити стрес, викликаний постійним спостереженням, і зрозуміти, що це означає - не мати жодної можливості позбавитися спостереження», - підкреслила Р.Хармс.
Стан здоров`я Ю.Тимошенко, яка перебуває у Харківському тюремному госпіталі, значно погіршав у п`ятницю, 18 січня. 8 січня колишній прем`єр-міністр України оголосила акцію громадянської непокори, вимагаючи прибрати постійне відеоспостереження за нею, яке, за словами її адвокатів, здійснюється, зокрема в туалеті і душі.
О.Квасневський і П.Кокс з червня 2012 року від імені Європарламенту вивчають кримінальні справи проти Ю. Тимошенко і ведуть переговори з владою про вихід з ситуації.
Справи проти Ю.Тимошенко і ряду інших колишніх членів її уряду в Україні викликали ускладнення Києва з Брюсселем, який неодноразово заявляв про застосування вибіркового правосуддя в Україні, зазначає «ЄС-плюс».