Столична влада підготувала Програму розвитку державно-церковних відносин у місті Києві до 2012 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, про це сьогодні сказав заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь ДОВГИЙ під час розширеного засідання Київської міської ради церков і релігійних організацій.

За його словами, «це документ, що регламентує зобов’язання київської міської влади, її пріоритети і діяльність у стосунках з релігійними громадами, до якого можуть вносити свої пропозиції представники кожної релігійної конфесії столиці».

Відео дня

О.ДОВГИЙ також наголосив, що за дорученням Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО було проаналізовано взаємостосунки столичної влади і релігійних громад та підготовлено програму реконструкції церковних пам’яток до 2012 року. «Вже затверджені плани відновлення Десятинної церкви, Іллінської церкви та церкви Іллі Пророка на вул. Жилянській», - сказав секретар Київради.

О.ДОВГИЙ зазначив, що між київською владою і релігійними громадами існує співпраця у питаннях землевідведення для будівництва нових храмів, майнового, духовного і освітянського характеру, дотацій з міського бюджету, погодження і проведення тих чи інших заходів пов’язаних з діяльністю тієї чи іншої конфесії.

Крім того, секретар Київради додав, що міська влада бере участь у фінансуванні різних благодійних проектів, зокрема тих, що стосуються створення будинків по догляду за безпритульними людьми, людьми похилого віку. Він також нагадав, що з 1 вересня в усіх старших класах шкіл Києва запроваджено курс «Християнської етики».

О.ДОВГИЙ підкреслив, що столиця є взірцем для усієї України того, наскільки толерантно співіснують у місті усі релігійні громади. «Київ є містом, в якому існує більше тисячі релігійних організацій, і тільки завдяки толерантності, мудрості, розумінню необхідності компромісів усі релігійні акції проходять мирно, без сутичок», - зауважив він.