Чим корисний і чим шкідливий виноград для людини / depositphotos.com

Виноград - одна з улюблених літніх ягід для дорослих і дітей, незалежно від сорту. Виноград буває з кісточками і без, білий, чорний і червоний, а також ділиться на три сорти - столовий (вживати в свіжому вигляді), технічний (для компотів та вина) і універсальний. УНІАН розповість, чому організм вимагає виноград і скільки його можна їсти в день.

Раніше ми говорили про те, в чому полягає користь і шкода яблук.

Користь винограду для чоловіків і жінок

Найкориснішим вважається виноград темного кольору - ягоди містять велику кількість селену, цинку, міді, заліза, кальцію, калію, магнію, марганцю, алюмінію, бору, йоду і кобальту та інших речовин. Вітаміни С, Е, Р, групи В - В1, В2, В4, В5 і В6, В9 - ще один аргумент "за" вживання винограду.

Відео дня

Також виноград позитивно впливає на серцево-судинну систему, знижує ризик утворення тромбів, надає потужний омолоджуючий ефект. Деякі лікарі вважають, що регулярне вживання винограду допомагає в якості профілактики онкозахворювань. 

Виноградний сік, як і шкірка, позитивно впливає на мозок - позбавляє від безсоння, покращує пам'ять, нормалізує тиск і вважається ефективним засобом від головного болю. Також багато сортів винограду мають доведені протибактеріальні властивості, тому добре захищають організм від хвороботворних бактерій.

Чим шкідливий виноград для людини

Виноград - дуже калорійна ягода, в 100 грамах міститься близько 3 чайних ложок цукру. Саме тому ласощі заборонено вживати людям з непереносимістю фруктози. Також виноград може стати причиною метеоризму, здуття живота, проблем з кишечником або відсутності сну.

Дієтологи настійно не рекомендують вживати виноград людям, що худнуть, і тим, хто страждає хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Для дітей молодше 5 років виноград небезпечний через кісточки, які може вдихнути дитина. Не рекомендується поєднувати виноград з іншими продуктами, так як подібне поєднання стане причиною бродіння в шлунку.

Оптимальна доза винограду для дорослої людини в день - 100-150 гр.

Вас також можуть зацікавити новини: