Що не можна пити в спеку / фото ua.depositphotos.com

Багато людей помічають, що з настанням спеки їм менше хочеться їсти, а також хочеться більше овочів і фруктів. Це реакція організму на зміни погоди. Щоб не перегріватися, організм знижує апетит. Якщо ж з настанням літа не міняти режим харчування і продовжувати наїдатися, то ризикуєте отримати зневоднення. Ми розповіли, що не можна їсти в спеку, щоб завжди добре себе почувати.

Відео дня

Гостра їжа

У гострій їжі міститься речовина капсаїцин, яка підвищує температуру тіла і викликає прилив жару. У спекотну погоду це може призвести до перегріву.

Алкоголь

Спиртні напої мають сильний сечогінний ефект, що небажано в спеку, коли навпаки рекомендується більше пити. У спекотну погоду посилюється токсична дія алкоголю.

Сечогінні продукти

Окрім алкоголю в спекотну погоду також не можна у великих кількостях їсти продукти з сечогінними властивостями: це свіжі ягоди і фрукти, спаржа, фенхель, селера, газовані напої. Вони виводять з організму дуже потрібну в спеку воду.

М'ясо

У спекотну погоду організму важко перетравлювати білок. Під час перетравлювання білка виділяється багато тепла, через що підвищується температура тіла і людині стає ще спекотніше.

Морозиво та крижані напої

У спекотні дні морозиво і холодні напої дають приємне відчуття прохолоди, але цей ефект короткочасний. На холодний напій організм реагує швидким підняттям температури, через що ми буквально нагріваємося зсередини. Лікарі рекомендують ненадовго залишити напій або морозиво при кімнатній температурі перед вживанням.

Вас також можуть зацікавити новини: