Оптимально їсти три рази на день / pixabay.com

Деякі уявлення про харчування, які існували раніше, зараз вже спростовано наукою. Наприклад, перекуси нам не потрібні, тому що коли ми часто їмо, то у нас так само часто підвищується рівень глюкози в крові, а це - дуже шкідливо.

Про це відома дієтолог Оксана Скиталінська розповіла в інтерв'ю Styler.

Читайте такожЧим корисні апельсини: коментарі дієтологів

Відео дня

За її словами, користь перекусів придумали маркетологи. Часто цю ідею поширюють ті, хто рекламує певні шкідливі продукти. Наприклад, чіпси, сухарики або батончики з високим вмістом цукру. "Оптимально їсти тричі на день, достатньо, щоб не відчувати голоду потім. По-друге, з нашого раціону треба прибрати солодощі. Оптимально - саме прибрати, а не обмежити", - говорить Скиталінська.

За її словами, досить недавно з'явився такий термін як "нео-здоровий спосіб життя". "Як на мене, це дивний термін, який говорить про те, що ми можемо дозволити собі багато чого, пояснюючи це адаптацією і виживанням в сучасному ритмі життя. Наприклад, якщо ми куримо, то не обов'язково кидати курити повністю, треба просто зменшити кількість сигарет. Якщо ми їмо солодощі, їх просто треба менше їсти. Але це не дуже правильний підхід. Тому що якщо ми говоримо про реальне довголіття, то такі поради – неправильні, оскільки все одно руйнують наше здоров'я, просто повільніше", - каже лікар.

Як повідомляв УНІАН, у січні медики назвали найкращі дієти для схуднення. На першому місці виявилася дієта контролерів ваги: вона спрямована на нормалізацію маси тіла з одночасним введенням більш здорового способу життя.