Міжнародний Комітет Червоного Хреста доправив 28 тонн гуманітарної допомоги жителям Луганської області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Антитерористичної операції Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу в Києві.

Відео дня

За його словами, учора на пункті контролю «Макарове» прикордонники здійснили пропуск гуманітарного вантажу Міжнародного Комітету Червоного Хреста для жителів Луганської області.

«Ця благодійна акція була проведена у повній відповідності до українського та міжнародного гуманітарного права, зокрема, з дотриманням всіх необхідних процедур та за наявності відповідних супровідних документів. У вантажівках - продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та побуту. Загалом пропущено 8 вантажних автомобілів загальною масою вантажу 28 тонн», - зазначив він.

Також Лисенко повідомив, що «вчора у Краматорську Донецької області тимчасово переміщені особи отримали гуманітарну допомогу від Благодійного фонду «Міжнародна Асоціація підтримки України» та групи координації цивільно-військового співробітництва ЗСУ. Це речі для дітей та дорослих, а також постільна білизна».

Також 2 вантажівки з харчуванням та засобами гігієни для дітей віком до трьох років було передано до Сєверодонецька, а ще одну - до м. Щастя. Нагадуємо, що за останній тиждень це вже сьомий населений пункт на Донбасі, куди українські офіцери доправляють гуманітарну допомогу.

У Костянтинівському районі Донецької області триває видача допомоги від управління з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА. 315 пакунків дитячого харчування отримали матері з тимчасово переміщених осіб, а також сім'ї, які опинилися в складних життєвих обставинах.