2017 року внаслідок шести випадків отруєнь загинули троє людей / фото khar.gp.gov.ua

Половина зафіксованих випадків отруєння фальсифікованим алкоголем за три останні роки закінчилася смертю – такі статистичні дані наводить Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

Як раніше зауважили в проекті відкритих даних Opendatabot, Держпродспоживслужба зафіксувала 150 випадків отруєння фальсифікованим алкоголем у 2016 році, і 73 з них мали летальні наслідки. 2017 року внаслідок шести випадків отруєнь загинули троє людей. Про це повідомляє "Радіо свобода".

Читайте такожДієтолог назвала безпечну для здоров’я дозу алкоголю

Відео дня

На запит Радіо Свобода у Держпродспоживслужбі підтвердили ці цифри і уточнили, що з початку 2018 року зафіксували десять випадків отруєння фальсифікованими алкогольними напоями, і дев’ять із них закінчилися смертельно.

Загалом за останні три роки зареєстрували 166 випадків отруєння фальсифікованим алкоголем, і 85 з них були смертельними, підсумовують у Держпродспоживслужбі.

У травні 2018 року Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила про смерть шістьох людей від вживання сурогатного алкоголю.