Лікар дала поради, як правильно зустріти Новий рік / фото pixabay.com

До святкового застілля, 31 грудня, краще не випивати заздалегідь, під приводом проводів старого року. За три-чотири години до застілля слід добре поїсти.

Ці та інші поради про те, як уникнути похмілля Новий рік, дала лікар Віра Шастіна, повідомляє MedikForum.

1. 1 січня після застілля з алкогольними напоями цілком можливо зберегти хороше самопочуття і не страждати від похмілля, стверджує лікар. Найпростіше це зробити тим, хто не п'є зовсім або обмежується символічним келихом шампанського.

Відео дня

2. Інший перевірений спосіб уникнути поганого самопочуття та синдрому похмілля після новорічної ночі - не змішувати алкогольні напої.

"Змішування алкогольних напоїв викликає сильне сп'яніння. Важливо дотримуватися принципів: не змішувати зернові спирти (горілка, віскі, джин) з виноградними (вино, коньяк, бренді), ягідними, фруктовими", - сказала Шастіна.

Читайте такожДієтолог розповіла, як скласти меню на Новий рік

3. Якщо під бій курантів піднімається келих з шампанським, але воно не є напоєм вечора, краще після нього пити щось одне.

4. Шампанське, яким традиційно зустрічають Новий рік, слід пити тільки на початку вечора і в невеликій кількості - не більше 150 грамів. Все, що буде випито понад цю кількість, лише сприятиме виникненню похмілля наступного дня.

5. За 3-4 години до святкового застілля потрібно щільно поїсти. Вживати спеціально щось жирне перед вживанням спиртних напоїв не варто: твердження про корисність такого прийому – це міф.

6. У жодному разі не розбавляйте міцні напої газованою водою, інакше швидке, важке сп'яніння з наслідком у вигляді болісного похмілля буде гарантовано. Краще класти в напої лід – це допомагає споживати менше алкоголю.

7. Під час застілля не слід виходити на вулицю провітрюватися, тому що при цьому можливе різке погіршення стану. Активна прогулянка на свіжому повітрі принесе набагато більше користі наступного дня після гарного сну.

Раніше психіатр-нарколог Євген Брюн повідомив, що правильним вибором у новорічну ніч стане біле сухе вино.