Дитячі садки, попри зростання захворюваності, працюватимуть у звичайному режимі / фото УНІАН

Школярів Луцька та Одеси відправили на карантин через високу захворюваність на кір, грип та ГРВІ серед дітей.

Про це в ефірі 112.Україна повідомила начальник управління освіти Луцької міськради Зіновія Лещенко, передає "Українська правда".

"Спостерігається картина збільшення захворювання не тільки на кір, але подекуди уже є і грип досить такої непростої форми. Є захворювання на ГРВІ. Таким чином, ми перестрахувалися, бо, що гріха таїти, є діти у школах і дитсадках не щеплені", - сказала Лещенко.

Відео дня

Читайте такожГрип "косить" українців: названо кількість жертв з початку 2019 року (відео)

Зазначається, що на кір у Луцьку захворіли більше 200 учнів. Медики сподіваються, що карантин не просто дозволить зупинити процес поширення хвороби, але й дасть батькам час на вакцинацію.

Усі 27 шкіл Луцька закрили до 21 січня. За словами освітян, у новому семестрі школярам доведеться наздоганяти програму, тому кількість уроків збільшать.

Також на тиждень запровадили карантин у школах Одеси. Міська влада рекомендує зробити щеплення від кору та інших хвороб.

Дитячі садки, попри зростання захворюваності, працюватимуть у звичайному режимі.

Раніше міська рада Луцька через зростання захворюваності на грип, ГРВІ та кір у регіоні рекомендувала школам продовжити зимові канікули у загальноосвітніх навчальних закладах до 20 січня.