Спосіб життя більшості сучасних людей сидячий / фото pixabay.com

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, що спосіб життя більшості сучасних людей сидячий. Тому більшість з них, як правило, мають надлишкову масу тіла або схильні до неї.

"Перш за все потрібно зрозуміти, що відсутність руху – це потенційні хвороби, а в майбутньому – інвалідизація та скорочення тривалості життя. Тому, якою б не була ваша робота – завантаженою або наповненою стресами – все одно знаходьте час вставати зі свого робочого місця, пройтися по сходах, не користуватися ліфтом, зробити кілька присідань, віджимань від підвіконня, покрутити головою", – зазначила експерт під час чату на "Главреді".

Читайте такожДієтолог розповіла, чи варто їсти сало

Відео дня

Вона розповіла, що харчуватися потрібно три рази на день (при умові якщо у людини немає запальних захворювань шлунка і кишечника), якщо є схильність до зайвої маси – двічі в день. Найкращі перекуси - горіхи, тому що вони дають тривале відчуття ситості.

"Щоб не хотілося їсти, ставте перед собою або чашку чаю або теплої/гарячої води – це зменшить відчуття голоду і дозволить вам "дотягнути" до наступного прийому їжі", – дала невеликий лайфхак Скиталінська.

Основу раціону, за її словами, повинні складати овочі (свіжі, запечені, тушковані, парені), а також легкозасвоювані бобові.

"Намагайтеся щодня 30 хвилин посуватися: походити по сходах, зробити вправи вдома. А вихідні проводьте в максимальному русі", – наголосила лікар.

Раніше лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що найкращий спосіб для схуднення навесні — поєднати правильне харчування, щоденну фізичну активність і повноцінний сон.