20 лютого 2018 року МОЗ відсторонило Катерину Амосову від посади ректора вишу \ Фото УНИАН

Київський апеляційний суд дозволив Міністерству охорони здоров'я провести конкурс на посаду ректора Національного медичного університету імені Богомольця.

Читайте такожАмосова з прихильниками знову штурмували медунівесритет Богомольця - МОЗ

Як повідомляє прес-служба МОЗ у Facebook, 15 травня суд задовольнив апеляційну скаргу МОЗ та НМУ ім. Богомольця. Нагадується, що Печерський райсуд Києва 6 листопада 2018 року ухвалив рішення, яким заборонив МОЗ проводити конкурс на посаду ректора вишу.

Відео дня

МОЗ та НМУ подали апеляційну скаргу, яку столичний апеляційний суд задовольнив 15 травня.

"Тепер Міністерство зможе реалізувати свої законні повноваження та провести конкурс на посаду ректора", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що після звільнення Катерини Амосової з посади ректора медуніверситету вона неодноразова намагалась заблокувати роботу вишу, зокрема через рішення судів.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 2018 року МОЗ відсторонило Катерину Амосову від посади ректора вишу у зв’язку з тим, що вона не змогла забезпечити складення іспиту "Крок" студентами, які навчаються на стоматологів.

У зв'язку із зривом 20 лютого в НМУ ліцензійного інтегрованого іспиту "Крок 1. Стоматологія" для більш як 200 студентів 3-го курсу стоматологічного факультету, МОЗ України створило комісію для перевірки всіх обставин справи.

30 березня комісія МОЗ визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати з нею контракт.

МОЗ тричі звільняло Амосову з посади ректора медуніверситету, однак суди поновлювали її повноваження.