Питання: ⠀ Ми почали прикорм, у нас все чудово. Які ягоди і з якого віку краще давати дитині? ⠀ Відповідь: ⠀ насправді, категорично, однозначно, «Ось з цієї ягоди починати!» - такого немає. ⠀ Виноград, смородина, аґрус, суниця, полуниця, ви тільки повинні бути впевнені в їх якості. Ось власне і все. Знову-таки, ми ж прекрасно знаємо, що, коли ми починаємо прикорм, то головне правило: ми не даємо дитині 150 ягід. Ми даємо половинку одного, дивимося, як він відреагував. Нормально – чудово. ⠀ Ще одна порада. Ви хочете дати ягоду. Ви сумніваєтеся. Починайте не з ягоди, а з компотика з цієї ягоди. Навіть, умовно кажучи, взяли смородину, залили її окропом і дали дитині попити цієї водички, коли охолоне, зрозуміло. Немає проблем – дали цілу ягідку. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #ягоди #здоров'я

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Кандидат медичних наук, лікар Євген Комаровський пояснив батькам, які ягоди і з якого віку краще давати дітям.

Відео дня

Про це педіатр розповів на своїй сторінці в Instagram. "Насправді, категорично, однозначно, "Ось з цієї ягоди починати!" - такого немає", - заявив він.

Читайте такожЛікар Комаровський розповів про небезпечне для життя харчування

Педіатр наголосив, що важливо бути впевненим в якості цього продукту, а інше - другорядне. Але і перегодовувати дитину ягодами не варто.

"Знову-таки, ми ж прекрасно знаємо, що, коли ми починаємо прикорм, то головне правило: ми не даємо дитині 150 ягід. Ми даємо половинку однієї, дивимося, як вона відреагувала", - зазначив Коморовський.

Якщо є сумніви, то потрібно починати не з ягоди, а з компоту з цієї ягоди, радить лікар.

"Навіть, умовно кажучи, взяли смородину, залили її окропом і дали дитині попити цієї водички, коли охолоне, зрозуміло. Немає проблем — дали цілу ягідку", - підсумував лікар.

Раніше Євген Комаровський повідомив, що дітям можна їсти немиті ягоди з дерева, яке росте далеко від дороги й омивається дощами.