Дітей госпіталізували до інфекційної лікарні / фото УНІАН

У Харкові шестеро учнів школи №155 в мікрорайоні Сонячному захворіли на менінгіт.

Як розповіла "Коментарям" директор Харківського обласного лабораторного центру МОЗ Любов Махота, це учні шостого і восьмого класів, їх госпіталізували до інфекційної лікарні.

Читайте такожВ Одесі у лікарні померла 6-місячна дитина

Відео дня

П'ятеро дітей захворіли ще до початку навчального року, одна дитина - на третій день відвідування школи. Тому спалах захворювання не пов'язують з навчальним закладом. Можливо, діти контактували між собою поза школою. Менінгококова інфекція передається повітряно-крапельним або контактно-побутовим шляхом.

За словами головного санітарного лікаря міста, у школі провели дезінфекцію та інші протиепідемічні заходи. Керівнику навчального закладу надано рекомендації щодо профілактики: провітрювати та проводити генеральне прибирання приміщень, тимчасово скасувати кабінетну систему навчання.

Любов Махота також додала, що менінгіту при суща своя сезонність: підйом захворюваності відбувається в кінці серпня - початку вересня.

Менінгіт - це гостра інфекційна хвороба, при якій вражається середня (менінгеальна) оболонка мозку. Приблизно в 90% випадків її викликає мікроб менінгокок. В інших випадках - це ускладнення інших інфекцій, наприклад, пневмонії, запалення кісток - остеомієліту, туберкульозу, вітрянки, кору, свинки і краснухи (такий менінгіт протікає набагато легше).