Отруєння сталося на весіллях / фото УНІАН

У двох районах Чернівецької області отруїлися 46 дорослих та 10 дітей, що святкували весілля у місцевих ресторанах.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Чернівецької області, отруєння сталися в Путильському та Сторожинецькому районах.

Читайте такожУ Черкасах евакуюють мешканців багатоповерхівки через можливе отруєння інсектицидами (фото)

Відео дня

Так, до Путильського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що близько 3.00 до районної лікарні потрапили 11 місцевих жителів з гострим гастроентероколітом невстановленої етіології. Зазначається, що станом на 15.30 кількість хворих склала 50 осіб, серед них – 9 неповнолітніх, віком від 5 до 15 років. У поліції розповіли, що всі потерпілі 30 вересня гостювали на весіллі в одному з ресторанів у смт Путила.

Крім того, аналогічне повідомлення надійшло сьогодні вранці до Сторожинецького відділу поліції - до місцевої лікарні з харчовим отруєнням звернулися 5 дорослих і 8-річна дитина, які 29-го вересня були на весіллі у ресторані в селищі міського типу Красноїльськ.

"Наразі потерпілі перебувають під наглядом лікарів. Їхній стан стабільний, загрози життю та здоров'ю немає", - повідомили в поліції.

Правоохоронці зібрали пояснення у лікарів та потерпілих. За обома фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Для з’ясування причин і обставин масових отруєнь призначено низку експертиз. Проводяться досудові розслідування.

Нагадаємо, на Рівненщині 27 вересня було зафіксовано новий випадок групового харчового отруєння.