Вперше недовіру Катерині Амосовій висловили ще 25 січня 2019 / фото УНІАН

Трудовий колектив Національного медичного університету імені Богомольця на своїй конференції висловив недовіру екс-ректору Катерині Амосовій.

За це рішення проголосували 240 представників ВНЗ із 278 присутніх, повідомляють «Українські Новини».

Це вже друге подібне голосування цього року. Вперше недовіру Катерині Амосовій висловили ще 25 січня 2019 - за неналежне виконання посадових обов'язків. Повторне голосування - це реакція не нещодавнє рішення Печерського райсуду Києва, який відновив екс-ректора на посаді.

"Незважаючи на попереднє рішення від 25-го січня, де 97% членів трудового колективу нашого університету виказали  недовіру Катерині Миколаївні, вона все-таки продовжує боротьбу в судах з метою повернення на посаду ректора, - розповів Олександр Науменко, проректор Національного медичного університету імені Богомольця. - Зрозуміло, що моральний дух колективу від цього лише страждає. Сама явка на конференцію трудового колективу говорить про те, що люди вже втомились від цієї турбулентності, яка вже майже 2 роки Університет трясе, відволікаючи його від виконання основних функцій". 

Читайте такожАмосова з прихильниками знову штурмували медунівесритет Богомольця - МОЗ

Також, трудовий колектив Національного медичного університету імені Богомольця одноголосно підтвердив результати виборів ректора, що відбулися 3 вересня 2019 року. Тоді уперше керівника ВиШу обирали на загальних виборах, у яких взяли участь 1356 осіб, а перемогу з результатом 89% отримав нинішній проректор Університету Юрій Кучин.

"Ми хочемо нагадати новому керівництву Міністерства охорони здоров’я та профільному комітету Верховної Ради про волевиявлення і результати, які були представлені ще у вересні. Також, і Печерський суд має враховувати думку 20-тисячного колективу, - зазначила Оксана Виговська, декан медичного факультету №3 НМУ. - Юрій Кучин - людина прогресивна, молодої формації. Ми розвиваємось, і сподіваємось, що будемо розвиватись надалі". 

Всі рішення конференції трудового колективу передані в МОЗ України для врахування під час ухвалення рішень стосовно майбутньої долі Національного медичного університету.

Вже 5 грудня Окружний адміністративний суд столиці має розблокувати результати виборів ректора університету. А відтак Міністр охорони здоров’я матиме змогу підписати з Юрієм Кучиним повноцінний контракт.