Курпіта звільнився / фото УНІАН

Генеральний директор Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України Володимир Курпіта заявляє, що написав заяву про звільнення зі своєї посади.

Про це він повідомив у соціальній мережі Facebook. "Нарешті це сталося. Міністр прийняла мою заяву про звільнення за власним бажанням і цей тиждень мій останній на посаді генерального директора Центр громадського здоров’я України", - заявив Курпіта.

Читайте такожЗ МОЗ звільняється заступниця міністра

Відео дня

Також він повідомив, що основна причина його рішення полягає у відсутності діалогу щодо подальшого місця Центру та його ролі як координуючої структури громадського здоров'я.

"Два останні роки ми фокусувалися на підвищенні відповідальності громадян та місцевої влади за здоров'я, оскільки громадське здоров'я має базуватися на постійному діалозі між ключовими гравцями та секторами економіки, які впливають на здоров'я. Натомість озвучено бажання створити мережу установ контролю за захворюваннями та розвивати одночасно регіональні центри громадського здоров'я. Мені видається, що це подвійне трактування - хибне", - заявив він.

У цьому зв'язку Курпіта зазначив, що вирішив "дати новій політичній команді можливість втілити їх задуми".

Як повідомляв УНІАН, 2 лютого 2018 року Курпіту було призначено гендиректором Центру громадського здоров’я МОЗ.