Чи можна давати однорічній дитині гаджети / instagram.com/doctor_komarovskiy

Якщо дитина використовує гаджети до того, як починає пізнавати основи устрою життя, швидше за все, це може впливати на психіку, порушувати координацію рухів, призводити до травматизму й так далі.

Про це на своїй сторінці в Instagram розповів лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський.

Читайте такожЛікар Комаровський розповів, чи можна пити холодне при ГРВІ

Відео дня

"Дитина бачить, як котиться м'яч, а потім падає в річку. У реальному житті реакція буде за типом "наша Таня голосно плаче". А коли це сталося на екрані, дитина не розуміє, що м'яч зник назавжди. Інший момент: коли треба бігати, стрибати, скакати, в результаті чого формується рухова система, ростуть легені, серце, а судини навчаються адаптуватися до мінливої фізичної активності, людське дитинча сидить і дивиться на мерехтливий екран. До чого це призведе, не знає ніхто", - наголосив педіатр.

Він зазначив, що категорично проти комп'ютерних ігор до дворічного віку. Далі є стандартне правило, якого батькам шалено складно дотримуватися, - не більше двох годин екранного часу на добу.

"Боженька або еволюція так запрограмували, що дитинчата всіх ссавців копіюють поведінку дорослих. І коли дитя з ранку до ночі бачить тата, що дивиться у гаджет, воно виросте таким же", - підсумував Комаровський.

Раніше на своїй Instagram-сторінці доктор Євген Комаровський розповів, навіщо потрібні дитячі лікарські форми.