Повністю припинено заняття у 7 школах столиці / фото kyivcity.gov.ua

У Києві через захворюваність учнів на грип та ГРВІ закрито 7 шкіл, ще у понад 30 школах на карантин закрито окремі класи.

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.

«Станом на 30 січня найбільший відсоток відсутніх учнів у школах Святошинського (23%), Дарницького (23%) та Оболонського (21%) районів. Середній показник відсутніх по місту - 20%. Повністю припинено заняття у 7 школах та окремих класах 34 шкіл столиці», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУсі школи Вінниці закрили на карантин

Зазначається, що керівники навчальних закладів мають право повністю або покласово призупиняти навчальний процес за відсутності 20% від загальної кількості учнів через захворювання на грип та ГРВІ. Таке рішення прийнято на засіданні постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Для профілактики рівня захворюваності серед школярів на грип та ГРВІ у закладах освіти столиці запроваджуються запобіжні заходи. Йдеться, зокрема, про проведення санітарно-профілактичних заходів; обмеження доступу сторонніх осіб до приміщень закладів освіти; обмеження проведення масових заходів у закладах освіти, у разі оголошення карантину.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня у КМДА повідомляли, що через захворюваність дітей на грип та ГРВІ у місті закрито одну школу повністю, та перебувають на карантині 13 класів ще у 8 школах.