У двох львів'ян виявили ознаки ГРЗ / фото УНІАН

У Львові з ознаками гострих респіраторних захворювань (ГРЗ) госпіталізовано двох людей, які повернулися з Китаю, де зафіксовано спалах коронавірусної інфекції.

Про це під час брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на грип та коронавірус заявив т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько, повідомляє прес-служба ОДА.

«Станом на сьогодні є дві особи, які повернулися з Китаю. У них виявили легкі катаральні явища, тобто ознаки ГРЗ (гострих респіраторних захворювань). Вони повернулися не з визначених зоною епідеміологічної небезпеки провінцій. Були госпіталізовані бригадами екстреної медичної допомоги до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні», - розповів Васько.

Відео дня

За його словами, були проведені експрес-тести на грип, які є негативними. Інші проби та аналізи були відібрані у пацієнтів та надіслані до Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Читайте такожВООЗ прокоментувала ситуацію з коронавірусом в Україні

«Відтак, станом на сьогодні стан цих двох осіб є близьким до задовільного, у них – лише легкі катаральні явища», - зазначив чиновник.

Він додав, що у разі необхідності, у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні є можливість забезпечення боксових палат з ізоляцією осіб чи пацієнтів із підозрою на коронавірус та інші небезпечні інфекційні захворювання.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організації охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

За інформацією МОЗ, станом на 31 січня у світі зареєстровано 9 тис. 776 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, 213 з яких летальні.

У МОЗ наголосили, що в Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.