У дівчини виявили аденовірус / УНІАН

У мешканки Рівного, госпіталізованої після повернення з Китаю, медики виявили аденовірус.

Як передає кореспондент УНІАН, фахівці Державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» 31 січня до пізньої ночі працювали над виявленням причин нежиті у госпіталізованої після повернення з Китаю рівнянки. Про це повідомив керівник установи Роман Сафонов.

Читайте такожЕксперт пояснила, чи варто українцям робити щеплення від грипу під час епідемії вірусу (відео)

Відео дня

«Дівчину з чарівного міста Іу, схоже, можна спокійно відпускати додому. Причиною нежиті та першіння в горлі був аденовірус. Спи спокійно, Рівне», - зазначає Роман Сафонов.

Дівчину госпіталізували до лікарні з підвищеною температурою, нежитю й кашлем. Медикам вона розповіла, що днями повернулася з Китаю. 

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 1 лютого кількість хворих на коронавірус зросла до 11 791. Число випадків захворювання за добу збільшилось на 2102 випадки. Від вірусу померло вже 259 осіб.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.