Вузька спеціалізація є критерієм того, що фахівець дійсно спеціаліст / фото pixabay.com

9 лютого відзначається Міжнародний день стоматолога. На жаль, багато людей не люблять відвідувати дантистів, побоюючись неприємних відчуттів на прийомі. Однак якщо правильно вибрати лікаря, боятися прийому не доведеться.

Ми розповімо, чим варто керуватися при виборі стоматолога і стоматологічної клініки. Слід звернути увагу на інфекційну безпеку, обладнання в клініці, яка дозволяє цю безпеку надавати і професіоналізм лікаря, зазначає лікар-стоматолог Ярослав Заблоцький.

Читайте такожДень стоматолога-2020: найкращі привітання у віршах та картинках

Відео дня

Стерильність і чистота

"Щоб переконатися, що медичний заклад і безпосередньо лікар-стоматолог виконують вимоги по інфекційній безпеці, зверніть увагу на наявність рукавичок у лікаря, чи використовує лікар стерильні інструменти і як саме вони стерилізуються", - радить лікар.

Здавалося б, елементарні правила, але видимі стандарти чистоти дуже важливі.

Медичне обладнання

Вузька спеціалізація є критерієм того, що фахівець дійсно фахівець.

Читайте такожКористь для організму: скільки води потрібно випивати щодня

"Наприклад, якщо потрібна зубна імплантація, то це вже операція. Тому, для цієї процедури потрібен анестезіолог, якому потрібні для роботи наркотичні препарати. Отже, клініка повинна мати ліцензію на право зберігати і використовувати їх, - зазначає лікар, -також, без рентгенограми лікар не може побачити жодної хвороби на зубах, крім діри, яка видна відразу у роті, такий знімок надасть повну інформацію, якою скористається доктор і зможе ефективніше допомогти вам".

Професіоналізм

"Якщо потрібно просто запломбувати зуб - це не проблема. В Україні, дуже багато хороших лікарів, які займаються пломбуванням зубів. Але якщо ви шукаєте складне рішення, наприклад, лікування "мертвих" або імплантацію зубів, то в цьому випадку потрібно дуже добре подумати, тому що, як правило, тоді потрібна командна робота", - радить лікар.