Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію про те, що на круїзному лайнері Diamond Princess, який стоїть на карантині біля берегів Японії, виявлено інфікованого коронавірусом українця.

Про це у коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Читайте такожКоронавірус: число загиблих від епідемії в Китаї перевищило 800 осіб

Відео дня

"Є один інфікований громадянин України, член екіпажу круїзного лайнера, що знаходиться на рейді біля берегів Японії", - сказав Погорельцев.

Він зазначив, що українця госпіталізовано.

"Стан задовільний. Із шпиталізованим підтримується зв'язок. Ситуація на контролі міністра закордонних справ та Посольства України в Японії", - додав Погорельцев.

Він зауважив, що лікарі налаштовані оптимістично щодо майбутнього стану здоров'я українця.

Як повідомляв УНІАН, за даними українського МЗС, на судні Diamond Princess перебуває 25 громадян України – всі члени екіпажу. Усього на судні 3 700 осіб із 56 країн світу, з яких 2 700 – пасажири.

З 4 лютого за наказом МОЗ Японії після виявлення хворого, у якого було діагностовано коронавірусну інфекцію 2019-nCoV, лайнер стоїть на карантині, лікарі обстежують пасажирів та членів екіпажу. Карантин триватиме до 19 лютого.

Сьогодні, 9 лютого, Міністерство охорони здоров'я, праці й добробуту Японії повідомило, що на лайнері виявлено нових хворих, загальна кількість яких уже досягла 70 осіб. Серед інфікованих, зокрема, громадянин України.