Ілюстрація / REUTERS

Усі пасажири, яких український літак спеціального рейсу евакуюватиме з китайського Уханя, пройшли дві лінії санітарного контролю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль на брифінгу щодо евакуації громадян України та іноземних громадян з Китаю через спалах нового коронавірусу.

Читайте такожУ Львівській ОДА заперечують наявність вказівок щодо розміщення евакуйованих з Китаю

Відео дня

Він зауважив, що вже пройдено всіма громадянами дві лінії санітарного контролю. «Зараз триває проходження третьої лінії санітарного контролю, дві вже пройдено - пройдено всіма громадянами України та іноземцями, які прибудуть до України», - сказав він і додав: «Всі пасажири вже пройшли паспортні, митні та інші необхідні процедури. На даний час за результатами проходження двох кордонів всі є здоровими».

Коваль уточнив, що серед іноземців є два громадянина Казахстану, які зійдуть з борту при посадці в Алма-Аті. Він наголосив, що вжито всіх необхідних процедур для безпечної евакуації українських громадян.

«Ми цілком готові до прийому наших громадян, і не тільки наших громадян. Вжито всіх необхідних заходів задля того, щоб попередити потрапляння вірусу в Україну. В разі, якщо цього не вдасться зробити, є всі можливості задля попередження розповсюдження вірусу по території України», - запевнив він.

У свою чергу держсекретар Міністерства закордонних справ Андрій Заяць уточнив, що на посадку з'явилися всі 48 громадян України, які були внесені до списків, а також 29 іноземних громадян.

Він додав, що серед іноземців, зокрема, 8 громадян Аргентини, 5 - Домініканської Республіки, 5 - Еквадору, 4 - Сальвадору, 2 - Казахстану, 2 - Коста-Ріки, 1 - Ізраїлю, 1 - Чорногорії, 1 – Панами.