Ілюстрація / REUTERS

У вагоні поїзда № 6 Київ-Москва, з якого у російському Брянську зняли китаянку з підозрою на коронавірус, перебувала ще 21 особа, зокрема 13 українців.

Як йдеться в повідомленні на сайті Держприкордонслужби, громадянка Китаю перетнула український кордон 20 лютого.

Читайте такожГлава МОЗ Скалецька передумала жити на карантині: залишила "Нові Санжари" (відео)

Відео дня

За даними ДПСУ, під час прикордонного оформлення їй повідомили про обмеження щодо пропуску громадян Китаю суміжною стороною, однак жінка вирішила продовжити свою поїздку.

"Військовослужбовці цікавилися станом її здоров’я, на що отримали відповідь у відсутності його погіршення. За зовнішніми ознаками хворою жінка також не виглядала", - йдеться в повідомленні. У ДПСУ додають, що іноземка днями прибула в Україну з Мінська літаком і під час проходження контролю на кордоні її стан здоров’я занепокоєння не викликав.

Зазначається, що у вагоні під час контролю, окрім громадянки Китаю, перебували ще 21 особа: 13 громадян України, в тому числі 2 провідники, 6 громадян РФ і по одному громадянину з Узбекистану та Канади.

"Від російської сторони відомо, що громадянка КНР повертатись на територію України не буде у зв'язку з тим, що вона розміщена в одному з медзакладів. Крім того, за наявною інформацією, вагон з іншими пасажирами, які в ньому перебували, - в обсервації, проте не відомо, де саме", - додали прикордонники.

У ДПСУ наголосили, що спільно з Міністерством закордонних справ, Міністерством охорони здоров'я та Міністерством інфраструктури проводиться вся необхідна робота для встановлення деталей ситуації та місцязнаходження осіб, які були у вагоні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 лютого, пасажирку - громадянку Китаю - із симптомами респіраторного захворювання було виявлено під час проходження митно-прикордонного контролю на залізничній станції Суземка (РФ). У зв’язку з цим, вагон пасажирського поїзда № 6 Київ – Москва, у якому подорожувала китаянка, було відчеплено на станції Брянськ, основний склад прибув до Москви.