Підраховано, що 70% свого часу більшість дорослих людей проводять на роботі. Перекуси протягом робочого дня можуть бути як корисним джерелом енергії та натхнення, так і стати причиною зайвих кілограмів.

Лікар-дієтолог Наталія Самойленко в ефірі "Сніданку з 1+1" пояснила, що покласти у свій ланч-бокс, щоб їжа була корисною і додавала сил у період Великого посту.

Читайте такожВеликий піст 2020: що їсти, щоб не підірвати здоров'я (відео)

Експерт пояснює, що як корисний перекус можна їсти горіхи (особливо мигдаль, волоські горіхи), насіння, зелені листові овочі (шпинат, портулак, салат, щавель), ягоди (у тому числі заморожені). 

Крім того, лікар-дієтолог розповідає, що перекус для чоловіків, жінок і дітей повинен відрізнятися. Та наводить приклад, що взяти із собою в ланч-бокс на обід та перекус.  

Жіночий ланч-бокс. Обід повинен містити білки, жири та вуглеводи. Як приклад, це можуть бути гречка, сир тофу та капуста романеско. А також огірок і помідор. А у якості перекусів можна додати корисних жирів — авокадо, горіхи. 

Чоловiчий ланч-бокс. Обід для чоловіків по складу не відрізняється від жіночого, але доля білків у ньому повинна бути більшою. Як приклад, у період посту це вегетаріанський рис, гриби та хумус. А також авокадо як джерело корисних жирів.

Дитячий ланч-бокс. Дітям слід їсти більше вуглеводів, оскільки вони активно ростуть і розвиваються. Як доповнення до збалансованого шкільного обіду у дитячий ланч-бокс можна покласти вінегрет, моркву, варену квасолю, плов, ківі та мандарини. Також це можуть бути сухофрукти, домашнє печиво або шматочок шоколаду.