REUTERS

Керівник одного з госпіталів МВС у Київській області Юрій Сак, який відправився до Італії в рамках допомоги італійським медикам, розповів, чим відрізняються алгоритми і карантин у цій європейській країні від України.

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.

За його словами, різниця видна навіть у тестах, яким віддають перевагу в країні.

"Госпіталь, в якому ми працюємо, було визначено з самого початку епідемії як госпіталь, який буде приймати тільки хворих на коронавірус. Сюди хворих доставляє або карета швидкої допомоги або вони приходять самостійно. У приймальному відділенні повністю робляться всі аналізи і береться аналіз на коронавірус. Вони тут застосовують метод ПЛР, що є відмінністю трохи від України, бо в Україні зараз використовуються швидкі тести", - зазначив Сак.

Читайте такожВ Італії визначилися з датою відновлення тренувань футболістів та інших спортсменів

Щодо порад, то, за словами медика, італійці значно серйозніше ставляться до карантину і суворіше дотримуються всіх вимог. Так само повинні робити і українці.

"На сьогодні ми відзначаємо з самого початку нашого приїзду сюди повністю порожні вулиці, що нехарактерно для Італії. В Україні я можу відзначати за тією інформацією, що у мене є, карантин не досить суворо дотримується. Навіть був проліт вертольота, нас попередили про це, що поліція досить жорстко контролює всі правила карантину. Якщо ми подорожуємо по місту, то нас зупиняє поліція, і запитує, чому і куди ми йдемо", - розповів він.

Як повідомляв УНІАН, в Італії за добу від коронавірусної інфекції померла 431 людина. Це найменший показник смертності за добу з 19 березня, коли було зафіксовано 427 летальних випадків.

Читайте також: