Таблетки від алергії / depositphotos.com

Алергія – це типовий імунопатологіічний процес, виражений надчутливістю імунної системи організму при повторних діях алергену.

У відповідь на подразники організм виробляє антитіла, які викликають негативну реакцію з боку клітин і тканин.

Симптоми алергії

  • свербіж шкірних покривів,
  • кропив'янка,
  • висип,
  • напади бронхіальної астми,
  • нежить,
  • свербіж в області очей
  • почервоніння очної кон'юнктиви.

Алергія: список ліків

Існує безліч препаратів, які приймаються при алергії. Ось деякі з тих, які себе добре зарекомендували.

Відео дня

Тавегіл

Читайте такожТоп-6 таблеток проти глистівПрепарат протипоказаний при підвищеній чутливості до клемастину або до допоміжних речовин, а також до антигістамінних засобів подібної хімічної структури. Він не рекомендується пацієнтам з порфірією.

Таблетки слід приймати перед їдою, запиваючи водою. Дорослим і дітям старше 12 років призначають по 1 таблетці вранці і ввечері. В особливо тяжких випадках добову дозу можна збільшити до 6 таблеток; максимальна разова доза – 2 таблетки.

Дітям у віці від 6 до 12 років призначають по ½ – 1 таблетці перед сніданком і на ніч.

Супрастин

Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до будь-якого інгредієнта, у разі закритокутової глаукоми, виразкової хвороби шлунку, гострого інфаркту міокарда, аритмії, затримки сечі, гіпертрофії передміхурової залози.

Таблетки рекомендують приймати внутрішньо під час їжі, не розжовуючи і запиваючи достатньою кількістю рідини.

Добова доза для дорослих зазвичай становить 75-100 мг (3-4 рази на добу). Для дітей віком 3-6 років — ½ таблетки 2 рази на добу, 6-14 років — ½ таблетки 2-3 рази на добу.

Дозу можна підвищувати залежно від реакції пацієнта та розвитку побічних ефектів.

Цетрин

Препарат протипоказаний у період вагітності та годування груддю, при підвищеній чутливості до складових компонентів, дітям у віці до 6 років.

Таблетки від алергії список / depositphotos.com

Таблетки Цетрин призначені для прийому всередину, запивати невеликою кількістю води.

Для дітей старше 12 років і дорослих – по 1 таблетці (10 мг) одноразово на добу. Для дітей старше 6 років – по ½ таблетки (5 мг) 2 рази на день. При нирковій недостатності дозу зменшують до ½ таблетки на добу (5 мг).

Перитол

Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до діючої речовини або до будь-якого іншого компонента, приступах бронхіальної астми, глаукомі, стенозованій виразці, пілоростенозі, в період вагітності та годування груддю, а також дітям у віці до 2 років.

Для дорослих звичайною початковою добовою дозою є 12 мг (по 1 десертній ложці (10 мл) сиропу 3 рази на добу). Дітям старше 2 років рекомендується призначати по 0,25 мг / кг маси тіла на добу.

Лоратадин

Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до діючої речовини або до будь-якого іншого компонента.

Приймається перорально. Таблетки можна застосовувати незалежно від прийому їжі.

Дорослим і дітям віком старше 12 років слід приймати по 1 таблетці (10 мг лоратадину) 1 раз на добу.

Для дітей віком 2-12 років доза залежить від маси тіла. При масі тіла більше 30 кг: 10 мг (1 таблетка) 1 раз на добу. Дітям з масою тіла менше 30 кг застосовувати препарат у формі сиропу.