Ну, хто з нас не любить ковбасу або ковбасні вироби? Саме ковбаса вважається з давніх пір найпопулярнішим продуктом харчування, але якраз проти неї завжди виступали дієтологи всього світу. Причина їх обурення полягала в тому, що вміст жиру в цьому смачному продукті сягав сорока п`яти відсотків, за наявності білка лише у 15 %.

За підрахунками учених в організм людини щорічно потрапляє до десяти кілограмів жиру у зв`язку із споживанням ковбас. Перед технологами ковбасного виробництва було поставлено завдання, звести вміст жирів до мінімуму при збереженні якості, тобто м`якої текстури ковбас і їх смаку.

До теперішнього часу цієї умови нікому не вдавалося виконати, адже саме жир додає і забезпечує збереження ароматичних властивостей ковбасних виробів.

Відео дня

Але нещодавно, керівник відділу експериментальних технологій Мюнхенського інституту, зробив заяву про те, що ученим вдалося розробити рецептуру корисної ковбаси.

Ковбаса, яку жартома називають «фітнес-ковбасою», містить в собі лише 2,9% жиру.

При зниженні її жирності, відпадає необхідність використання консервантів, які покликані перешкоджати окисним процесам в жирі і, відповідно, знижувати розвиток токсичності продукту.