Лікарі спростували міф, згідно з яким фізичні вправи підсилюють головний біль за рахунок додаткової напруги. Для цього медики примусили людей з мігренню їздити на велосипеді.

З`явилися нові дані, що свідчать, що деякі типи фізичних навантажень добре переносяться і показані людям, які страждають на мігрень. Виявлені факти указують на те, що в рамках цих навантажень у людей не тільки знижується частота нападів, але і підвищується якість життя.

Дослідники вивчали реакції пацієнтів з підтвердженим діагнозом "мігрень", фіксуючи зміни в їх стані до, в час і після навантажень. Випробування проводилися на базі однієї з найпопулярніших зараз в світі аеробних тренувань - сайклінгу. Комплекс тренування розробили спеціально для того, щоб забезпечити максимальний рівень споживання кисню тканинами організму без погіршення стану учасників експерименту.

Відео дня

Після закінчення експерименту дослідники визначили, що рівень оксигенації дійсно зростав в значній мірі, а погіршення в стані пацієнтів не наступало як безпосередньо в період експерименту, так і протягом місяця після нього.

Люди, які періодично страждають від головних болів і нападів мігрені, найчастіше ведуть більш пасивний спосіб життя в порівнянні з іншими, уникаючи фізичних навантажень із страху нападів. Це, у свою чергу, призводить до зниження витривалості і гнучкості організму, погіршуючи його загальний стан. Таким чином, наявність певних і регулярних фізичних навантажень в житті людей, які страждають від мігрені, обов`язкова.

Стаття з результатами роботи опублікована в The Journal of Head and Face Pain.

podrobnosti.ua