Український парламент запровадив кримінальну відповідальність за здійснення масових лікувальних сеансів із застосуванням гіпнозу і подібних методів впливу.

 Законопроект про внесення змін до деяких законів щодо заборони здійснення лікувальних сеансів із застосуванням гіпнозу підтримали 244 народні депутати.

Документом установлюється кримінальна відповідальність терміном до 4 років або штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімальних прибутків громадян за застосування методів психічного або біоенергетичного впливу на свідомість людини.

Відео дня

За застосування методів психічного або біоенергетичного впливу на свідомість людини за допомогою телебачення і радіомовлення встановлене покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Запроваджено заборону на рекламу масових лікувальних сеансів із застосуванням гіпнозу, здійснення і трансляцію по радіо і телебаченню масових лікувальних сеансів з використанням гіпнозу й інших подібних методів впливу.

У 2004 році Міністерство охорони здоров’я ініціювало повторний розгляд у Раді заборони масових сеансів гіпнозу. У листопаді 2004 Верховна Рада відхилила в першому читанні проект закону про внесення змін до деяких законів України про заборону здійснення розрахованих на масову аудиторію лікувальних сеансів гіпнозу.