Лікарі рекомендують жінкам щомісяця робити самообстеження та щороку проходити клінічний огляд. Адже на пізніх стадіях лікування ускладнюється

Кожну годину від раку молочної залози на Україні помирає одна жінка. В Хмельницькій області на обліку знаходиться 25 тисяч онкохворих, із них 3606 – хворих на рак молочної залози. “Це серйозна проблема усього світу. Наприклад, у США цією хворобою хворіє кожна восьма жінка, в Європі – кожна десята. В розвинутих країнах хоча і зростає захворюваність, однак зменшується смертність. В Україні ж із зростанням кількості онкозахворювань зростає і кількість летальних випадків”, - розповів завідуючий відділом маммології Хмельницького онкодиспансеру Ігор Дробнер.

За його словами, це у великій мірі залежить від того, коли здійснюється діагностування хвороби. В Західній Європі, де люди більше турбуються про своє здоров’я і частіше звертаються до лікарів, 80 % діагнозів встановлюються на ранніх стадіях, коли вилікувати хворобу легше. В Україні ж ситуація протилежна: лише п’ята частина захворювань на рак молочної залози виявляється на стадії зародження.

Відео дня

20 хвилин