Державна служба України з надзвичайних ситуацій ініціює проведення круглого столу з представниками волонтерських організацій.

 
Як повідомили УНІАН у прес-службі ДСНС, у зустрічі візьмуть участь керівники Держслужби, керівники рятувальних підрозділів ДСНС та активісти волонтерських організацій.
 
Надзвичайна ситуація, яка виникла внаслідок аномального снігопаду 23-25 березня, продемонструвала активність місцевих громад. Під час ліквідації наслідків стихійного лиха волонтери допомагали людям в боротьбі зі стихією. З метою поглиблення співпраці з громадськими організаціями та оптимізації зусиль волонтерських організацій з надання допомоги населенню заплановано розробити спільний План дій Державної служби з надзвичайних ситуацій та волонтерських організацій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
 
У ході круглого столу планується визначити шляхи ефективної взаємодії ДСНС і волонтерів, організувати створення реєстру волонтерів та координаційного центру волонтерських організацій з метою координації дій волонтерів в умовах надзвичайної ситуації.