МОЗ розглядає перспективу створення в Україні лікувально-діагностичного центру традиційної китайської медицини.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра охорони здоров’я України Романа Богачева з головою Державної адміністрації традиційної китайської медицини Китайської Народної Республіки Ванг Гуоцяном, що відбулася в рамках робочої поїздки української урядової делегації до КНР, повідомили УНІАН у прес-службі МОЗ України.

Зазначається, що під час зустрічі обговорювалися питання активізації співпраці двох країн у сфері охорони здоров’я. Зокрема, розглядалася перспектива створення в Україні лікувально-діагностичного центру традиційної китайської медицини. Адже традиційна китайська медицина (КТМ) сьогодні розглядається як частина науки про «виховання життя», куди, окрім медицини, входять й різні методи психофізіологічних практик, дієтологія тощо. Сьогодні КТМ позиціонується урядом Китаю як національне надбання, символ країни та наукова дисципліна.

Відео дня

Також під час зустрічі було вирішено провести друге засідання підкомісії з питань медицини.

Програма розвитку стратегічного партнерства України та КНР у царині медицини передбачає залучення китайських фахівців та обмін досвідом між медичними фахівцями обох країн.